bluer than velvet was the night


Det är höst igen och minns du förra hösten? Rödorangea löv faller från träd och våra skor skrapar våt asfalt. Känner du lukten av höst? Kylan tränger in i alla hus och vi måste underhålla oss innan mörkret äter upp oss. Vissa kvällar spenderas i fysikum och lyssna på föreläsningar om kosmisk strålning och kartläggning av stjärnor i sex dimensioner. Andra kvällar äter vi finmiddag och dricker dyrt vin, tjusigare än så blir det nog inte, jo då vi avslutar kvällen på Dovas med trettiokronors-ölen.
På hösten lyssnar man på det lite sorgligare. The xx och ”9 crimes” och ny utökas det även med Mumford & sons nya skiva. Kanske för att stämningen sakta men säkert dras med höstmörkret. Kanske för att hösten är tiden då alla blommor dör och alla färgglada löv försvinner snart.  
Minns ni förra hösten? För ett år sen var jag i Norra Tynningö och spenderade en helg på landet med mina bästa vänner. Nästa helg ska vi göra samma sak.

ät en kräfta

Just denna minut skulle kunna vara tagen direkt ur en tonårsfilm. ”Vänner är bra att ha stunder som denna” och du försvinner med ditt graviditetstest. Så nervös och vilse. Vi skrattar men vi är egentligen så jävla rädda och din hand skakar.

Sofia hade dukat jättefint med pompomsugrör och vi hade femtio kräftor på fat.


Ät en kräfta eller spela ett ölspel. Igår hade vi kräftskiva, hade kräfthattar på oss och kvällen avslutades med att vi satt på köksgolvet och experimenterade med vodka, kaffe, sprite och mjölk. Där satt vi och spelade ett ölspel, skrattade och drack.

RSS 2.0