drömjobb numero ett

Var ju i Kina med mina föräldrar och släktingar för några veckor sen (om någon minns) och gick bergsvandring bland Kinas finaste platser, Honan - som har det finaste naturreservatet 長家界. Samtidigt som jag bergsvandrade och trängdes bland 50 000 andra kineser fann jag mitt drömjobb. (Drömsommarjobb egentligen)
Jobba som städare i naturreservatet. Har väl varit ganska tydlig med att visa att jag har en förkärlek för skog och vatten. Om jag inte har varit det, kan jag nu klargöra att jag älskar att vara ute i naturen. Skulle verkligen inte ha något emot att ha fula kläder på mig och gå runt i bergen varje dag. Dessutom skulle det verkligen behövas flera städare pga mainland-kineser är väldigtohyfsade. Inget illa menat, men de har har verkligen seriösa problem med att följa regler. Vem fan slänger sopor i Kinas lilla stolthet? Jo, mainland-kineser. Ett annat plus med detta jobb skulle väl vara sällskapet.
Gulligull apor som inte är rädda för människor. Sitter där vid sin gren med sina puppy eyes. "Jag är så liten och sårbar". Sedan smälter alla kineser av allt gulligull och börjar mata aporna. (När det finns en skylt där det står "Mata ej aporna". (Sa ju att mainland-kineser har lite problem med att hålla regler.)) Har man riktigt otur tar aporna till och med deras ägodelar. Rätt åt dem.
Är redan helt bestämd på att jag ska komma tillbaka hit. Frågan är bara när och med vem. Vill komma hit på vintern så djävulskt mycket. Kan redan tänka mig hur drömlikt allt skulle kunna se ut. Frusen snö som glittrar på vartenda träd, alla berg är vita och alla sjöar har ett glittrande lager av is. Vid gryningen skulle isen avdunsta och det blir dimmigt. Så magiskt vackert det skulle vara. Dock så avådde min guide mig att komma hit på vintern för det är tydligen kallt här då. Nehe,det kunde jag verkligen inte kunnat lista ut själv.

Ska nog avsluta med att tjata om hur fint det är. För kan ändå inte beskriva det med ord. Kan berätta lite om hur det är nu. Klockan är sex på morgonen och två kusiner är här och sover över. De har tyvärr redan somnat. Vi andra gör det vu brukar göra dvs dator och cod. Igår var jag på stranden med kusinerna OCH Sofie! Fin strand och hur kul som helst. Bjuder på en liten preview för mig/Sofie. (Är ganska säker på att Sofie kommer lägga upp bilderna före mig).
Förlåt, men känner mig så otrolig fet när jag ser bilderna. Eller bred beskriver mig bättre. Längtar till den dagen då alla dessa tvångstankar om att vara smal bara försvinner. Låter som det är jätteallvarligt nu. Fast jag kan försäkra er att jag äter ordentligt varje dag och har inga planer på att banta!
Kan även passa på att säga varför jag har tagit min tid att skriva detta långa inlägg. Jo - för att jag är pigg och min kille är tydligen på fest. Vill prata med honom som jag inte kunde göra det när jag sov över hos Sofie igår. Men nej nej. Så här sitter jag. Rastlös och pigg. Japp.

skicka mig ett vykort för jag undrar så

Ännu en konstig blandning med bilder! Bilder som aldrig jag har lagt upp pga lathet. Som man kan se så har jag långt hår på bilderna, vilket betyder att bilderna är från början av resan. Ja men nu är dom uppe iaf!

varje dag är som helg

Jättekonstig bildblandning. Men detta är i stort sett det som pågår! Träffar mina kusiner ca varje dag och leker tills det blir morgon.

RSS 2.0